Roma

L'arribada a  Roma des de Florència es va fer sense cap incidència.

Seguint l'horari previst vàrem iniciar el primer recorregut pels carrers de la ciutat. Això ens va portar a la Piazza del Popolo, a la Villa Medici, a la Piazza Navona, la Piazza Espagna i la Fontana de Trevi. , Tot, espectacular!.

  • La Fontana di Trevi és la font barroca més gran i coneguda de Roma. Data del segle XVIII i barreja classicisme i barroc, i potser la seva part més coneguda és l'escultura del déu Neptú. La tradició afirma que el fet de llançar una moneda d'esquenes a la font porta bona sort o que hi tornaràs a la ciutat. A l'actualitat, l'Ajuntament romà s'encarrega de recollir les monedes diàriament i les destina a diverses entitats humanitàries locals
  • La Piazza di Espagna és una de les places més famoses de Roma i és on es troba l'ambaixada d'Espanya davant la la Santa Seu i la coneguda escalinata que puja fins a l'església de la Trinità dei Monti i la barroca Fontana della Barcaccia.
  • La Piazza Navona és una altra de les famoses places de Roma. La seva forma és la d'un antic estadi, i va ser construida en estil monumental per voluntat del Papa Innocenci X .
  • La Piazza del Popolo i la seva porta són un bon exemple de "capes" de l'arquitectura, un fenomen habitual a la Ciutat Eterna, que va tenir lloc a la rotació contínua dels papes que incloïa canvis i reelaboració de carreteres i obres de construcció. Amb vistes a la plaça de les tres esglésies: Santa Maria del Popolo i les anomenades esglésies besones: Santa Maria del Montesanto i Santa Maria dei Miracoli. Avui en dia, la Piazza del Popolo és una gran zona de vianants, un lloc de grans actes públics: la seva capacitat li permet acollir fins a 30.000 persones.
  • El Panteó (en italià Pantheon) és un dels edificis de l'antiga Roma més ben conservats, construït originàriament com a temple dedicat a tots els déus (això és el que vol dir el nom grec Pàntheon), Els romans l'anomenen popularment la Ritonna («la Rotonda»), i d'aquí prové el nom de la plaça on s'aixeca. L'edifici original el va fer construir l'any 27 aC. La façana està formada per setze fines columnes fetes de granit egipci i la seva cúpula és un prodigi arquitectònic. Només hi existeix una entrada de llum, l'òcul situat a la part superior de la semiesfera. L'efecte de la llum que hi penetra ha captivat molts estudiosos. 

Places de Roma


La Fontana de Trevi


El Panteó


Castell de Sant Angelo

La Basílica de Sant Pere


Els Museus Vaticans
Foro Romà


El colosseo