Pisa-Florència

Des de l'aeroport de Milà anirem en autocar fins a Pisa (330 Km). L'arribada és prevista cap a les 13:00 hores i farem el dinar i la visita a la zona del baptisteri i de la famosa torre inclinada.

Pisa
És una ciutat italiana situada prop de la desembocadura del riu Arno, a la Toscana. Compta amb uns 89.000 habitants. És capital de la província homònima.

La ciutat és coneguda sobretot per la seva torre inclinada, en realitat el campanar exempt de la catedral.

Acull l'Universitat de Pisa des del segle XIV. El ciutadà de Pisa més conegut, Galileo Galilei, ha donat nom a l'aeroport internacional de la ciutat, el més important de la Toscana. Pisa és, a més, un nus ferroviari per als trens provinents de Roma i que es dirigeixen cap al nord (Gènova, França, plana del Po) o cap a Florència.

Al voltant del migdia ja estàvem passejant pel recinte emmurallat on hi ha la Catedral, el Baptisteri, la Torre inclinada i el Camposanto de la Piazza dei Miracoli. Aquest conjunt arquitectònic resulta excepcionalment luminós com a conseqüència del marbre utilitzat en la seva construcció, dels arcs i de les nombroses finestres.
FLORÈNCIA

Després de dinar partirem una altra vegada amb autocar; aquesta vegada cap a Florència, on tenim previst arribar cap a les 19 hores,

Florència és considerada com el bressol del Renaixement i destaca per la seva riquesa arquitectònica i els seus museus. El domini de la ciutat per part de la família dels Mèdici és fonamental per entendre el paper d'aquesta ciutat a la història de l'art. El centre històric de la ciutat és Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.El riu Arno passa enmig de la part vella de la ciutat. Molts dels ponts de l'Arno van ser construïts pels romans. Un dels ponts, en concret, és únic: el Ponte Vecchio, característic per la multitud de botiguetes que s'hi construïren al damunt; aquest pont és l'únic de la ciutat que va restar indemne durant la Segona Guerra Mundial.


Veure mapa més gran

El palau més famós de la ciutat és el Palazzo Vecchio, que ha esdevingut un monument a la família dels Mèdici. Ben a la vora hi trobem la Loggia dels Lanzi i els Uffizi (Galleria degli Uffizi), un dels museus d'art de més anomenada d'arreu del món. La col•lecció de l'Acadèmia (Accademia) compta amb el David de Miquel Àngel i els seus Esclaus.L'església de Santa Croce conté les tombes monumentals de Galileu, Miquel Àngel, el Dant i altres persones famoses de la història florentina.

La joia arquitectònica de Florència és la catedral de Santa Maria del Fiore, coneguda simplement com "el Duomo" (és a dir, "la cúpula").


Veure mapa més gran

Palazzo PittiJardins BoboliSanta Maria NovellaEl síndrome de Stendhal

Florencia

Aquesta presentació ha estat especialment seleccionada pel P. Paíno que malgrat no estar físicament amb vosaltres no deixa de tenir-vos presents.